BROLÆGGER KOMPAGNIET A/S

Pladser og gader

På de fleste pladser og gader lægger vi naturligt forekommende stentyper. Tidligere brugte man sten opsamlet på marker. Senere blev det et erhverv at hugge marksten (kampesten) flade på den side, der skulle vende udad. Disse huggede sten blev en stor succes.

I 1700-tallet begyndte man at anvende granit på gader og stræder, da man gik fra træbrolægning til brolægning med brosten. Stenene blev primært sejlet ind fra Bornholm – det eneste sted i Danmark, hvor granit forefindes. I de senere år har vi også brugt granit fra især Portugal og Asien. 

Sten og granitskærver anvendes også i haver. Bakkesten og søsten fra Danmark har længe været anvendt som pyntesten. Udenlandske granitskærver i mange farvevariationer er populært i feks. indkørsler.

Brolægger Kompagniet står bag udførelsen af mange kendte pladser og gader, f.eks. i København, som mange mennesker bevæger sig henover hver dag. Brolægning i natursten er nærmest et helt kunstværk, når naturens egne materialer f.eks. er med til at forme en stor solsikke på Kgs. Nytorv.

Kgs. Nytorv

Klik for at se mere

Frederiksholms kanal

Klik for at se mere

Nyhavn

Klik for at se mere

Sct. Annæ Gade

Klik for at se mere

Tove Ditlevsens Plads

Klik for at se mere

NATURSTENSBROLÆGGERE

Natursten er vores speciale

Close Menu